Fyret David Nielsen: Mine styrker nåede ikke spillerne

- Det at blive fyret er en del af den her trænerbranche.

Sådan siger en afklaret David Nielsen til Ekstra Bladet, efter at han tirsdag blev fyret som træner i den norske klub Strømsgodset.

Klubben har ikke præsteret godt nok, efter Nielsen tiltrådte sidste sommer, og i denne sæson ligger holdet blot nummer ni i Tippeligaen - to år efter klubben blev mester.

Derfor kan Nielsen se fornuften i, at samarbejdet stopper nu.

- Når den defensive tryghed og den vilde energi forsvinder, så bliver det op ad bakke. Når mine styrker, og det jeg står for, ikke kommer frem til spillerne længere, så er det tid til, at parterne skilles, siger David Nielsen til avisen.

I en pressemeddelelse giver David Nielsen udtryk for, at han trods alt har nydt at være i klubben - og der trods alt er gode oplevelser at tænke tilbage på.

Han nåede at træne det norske stortalent Martin Ødegaard, der blev solgt til den spanske storklub Real Madrid, og han stod i spidsen for Strømsgodset i Europa.

- Der har været højdepunkter undervejs. De to kampe mod Steaua Bukarest i Champions League-kvalifikationen og cementeringen af fjerdepladsen i ligaen (i 2014, red.) var højdepunkterne for mig, siger Nielsen.

I 2013 blev klubben norsk mester under træneren Ronny Deila, som derfor var svær at følge efter, vurderer klubbens sportschef, Jostein Flo.

- Det var hårdt at skulle overtage efter Ronny Deila, der gennem en længere periode fik klubben til at præstere rigtig godt. Desværre gik det ikke som ønsket, siger Flo i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet NTB.

/ritzau/

 

Dagens Gossip