Fyret United-boss skal stå i spidsen for Real Sociedad

Den tidligere Manchester United-manager David Moyes skal fremover stå på sidelinjen som cheftræner, når den spanske La Liga-klub Real Sociedad spiller kampe.

Det oplyser klubben mandag aften på sin hjemmeside, skriver Reuters.

Moyes har indgået en aftale med Real Sociedad om at blive holdets nye cheftræner frem til 30. juni 2016.

Den 51-årige Moyes overtager posten fra Jagoba Arrasate, der blev fyret af den spanske klub 2. november efter en dårlig start på sæsonen.

Dermed får David Moyes comeback, efter at han i april i år blev fyret som manager i Premier League-klubben Manchester United.

Han afløste legendariske Alex Ferguson i Manchester United, men formåede kun at være i klubben i knap en sæson, da han ikke kunne løfte den enorme arv i den stolte klub.

Manchester United sluttede på en skuffende syvendeplads i ligaen, og under Moyes blev det til 11 nederlag. Heller ikke i Champions League eller de engelske pokalturneringer var resultaterne gode.

Før sit korte ophold i Manchester stod David Moyes i 11 år i spidsen for Premier League-klubben Everton. Selv om han ikke vandt nogen titler, skabte Moyes sig et omdømme som en af topmanagerne i britisk fodbold.

I den seneste tid har rygterne om en aftale mellem Moyes og Real Sociedad svirret.

Klubben ligger nummer 15 i den bedste spanske fodboldrække med kun to sejre i sæsonens første 11 kampe. Dog kom den seneste triumf i weekenden, da Real Sociedad besejrede de forsvarende spanske mestre fra Atlético Madrid.

Real Sociedad har en historie for at ansætte britiske cheftrænere. John Toshack har således haft tre perioder som træner i klubben, mens den nuværende landstræner i Wales, Chris Coleman, havde et halvt år på trænerbænken for syv år siden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip