Fyrst Albert og fyrstinde Charlene skal være forældre

Skrevet af admin

30/05/2014

Dagens topnyheder

Fyrstedømmet Monaco får snart en lille ny tronfølger. Fyrst Albert II af Monaco og hans hustru, fyrstinde Charlene, venter deres første barn sammen, meddelelser parret fredag.

- Fyrst Albert og fyrstinde Charlene har den enorme glæde at meddele, at de forventer en lykkelig begivenhed, lyder det i meddelelsen.

Det er det første barn for den 36-årige tidligere konkurrencesvømmer Charlene Wittstock, som kommer fra Sydafrika. Hun venter et vinterbarn.

- Fødslen forventes at finde sted hen mod slutningen af i år, hed det i meddelelsen fra parret, som blev gift med pomp og pragt i Monaco tilbage i 2011.

Den lille ny i familien erstatter Alberts søster Caroline som nummer et i tronfølgen i det lille fyrstendømme.

Det er dog ikke første gang, at den 56-årige fyrst Albert bliver far. Han har tidligere anerkendt faderskabet til to børn, som ifølge nyhedsbureauet dpa dog ikke er i spil i tronfølgen, da de er født uden for et katolsk ægteskab.

Albert har en amerikansk-født datter, Jazmin, som nu er 22 år, og en yngre søn, Alexandre, fra et tidligere forhold med en Air France-stewardesse.

IOC-medlemmet Albert og Charlene mødte hinanden tilbage i 2000 i forbindelse med et svømmestævne, som Charlene Wittstock deltog i.

Fyrst Albert er søn af fyrst Rainier og den amerikanske filmstjerne Grace Kelly. Fyrstinde Grace omkom i 1982, da hun forulykkede i sin bil nær Monaco. Fyrst Rainier døde i 2005, hvorefter Albert blev monark.

/ritzau/AFP