Gammel UCI-præsident langer ud efter ny UCI-præsident

Der skal åbenbart ikke meget til at blusse flammer af gløderne fra den bitre valgkamp om præsidentposten i den internationale cykelunion (UCI) sidste år, da Brian Cookson vandt en afstemning og viftede Pat McQuaid af pinden.

I hvert fald kan Pat McQuaid ikke lade være at blande sig i sagen om den pensionerede russer Denis Menchovs dopingsag - og sende en klar kritik i retning af Cookson.

UCI er blevet mistænkt for at lade Menchovs sag dø i glemslen, efter at russeren valgte at lade sig pensionere, da det sidste år stod klart, at han ville få en dom.

Dommen blev aldrig annonceret, men kun noteret i et dokument, man kunne finde et sted på UCI's hjemmeside, hvis man vidste, hvor man skulle søge.

- Man kan ikke gøre det på den måde. Man skal være mere direkte. Når ens system fungerer og fungerer godt, som det gør, så skal man også melde ud, så man opbygger troværdighed i offentligheden og i sporten, siger Pat McQuaid.

- Man skal melde tydeligt ud, når man fanger en stor fisk, og Menchov er en stor fisk.

Denis Menchov har blandt andet vundet Vuelta a Espana to gange og Giro d'Italia en gang.

Brian Cookson forsvarede sig forleden og sagde, at hans folk havde gjort, som man altid har gjort med den slags sager.

Det er til gengæld lodret forkert, da unionen tidligere har meldt ud i pressemeddelelser, når sådanne sager var oppe.

Pat McQuaid påpeger, at det var ham, som indledte sagen imod russeren, og han tager også æren for, at cykelsporten - ifølge eget udsagn - er renere end nogensinde.

- Når jeg ser på feltet i dag, ser jeg med stor glæde tilbage på, hvad jeg har opnået i de otte år, jeg var præsident, siger McQuaid.

Ekspræsidenten henviser til en nylig udmelding fra UCI, hvoraf det fremgik, af det er gået fremad i kampen mod doping over en tiårig periode, og han sad på posten i otte af de ti år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip