Gammel Zlatan-fejde blusser op før Barcelona-brag

Såret er ikke læget helt endnu.

Zlatan Ibrahimovic er stadig sur på sin tidligere træner i FC Barcelona Josep Guardiola, fordi catalonierne ikke vandt Champions League-titlen med svenskeren på holdet i 2010.

Året før skrev Barcelona fodboldhistorie. Under Guardiola hentede holdet seks titler - blandt andet det spanske mesterskab, den spanske pokalturnering og Champions League.

I sommeren 2009 hentede Barcelona Ibrahimovic til klubben som afløser for Samuel Eto'o, der gik den modsatte vej til Inter.

Men i stedet for at løfte sin første Champions League-titel - som svenskeren mange gange har udtalt, han drømmer om - så blev det Eto'o, der overraskende vandt pokalen med de store ører i 2010.

Tirsdag tager Ibrahimovic' nuværende klub Paris Saint-Germain imod netop Barcelona i Champions League-gruppespillet.

En hælskadet Zlatan må se opgøret fra tribunen, men det afholder ham ikke fra at puste til ilden inden braget.

- Barcelona havde utvivlsomt verdens bedste hold i 2010. Men vi mislykkedes med at vinde Champions League på grund af dårlige beslutninger af nogen, siger Ibrahimovic til franske Canal Plus.

Kritikken er rettet direkte mod Guardiola, som i dag er træner i den tyske storklub Bayern München.

I begge semifinaler i 2010 mod Inter valgte Guardiola at skifte Ibrahimovic ud efter lidt over en times spil. I begge tilfælde havde Barcelona ellers desperat brug for at score. Inter vandt samlet 3-2.

- Sådan er det. Det er ikke noget at gruble over i dag. Man må glemme det, eftersom jeg også havde nogle fantastiske stunder i Barcelona, understreger Ibrahimovic.

I sin selvbiografi "Jeg er Zlatan Ibrahimovic" langer Ibrahimovic hårdt ud efter Guardiola og kalder blandt andet spanieren for en "kujon".

Og det langsigtede mål for Zlatan er klart: Han jagter fortsat den største klubtitel, man kan vinde som professionel fodboldspiller. Og som mangler i pokalskabet.

- Jeg ville blive meget glad, hvis jeg kunne vinde turneringen. Når karrieren er slut, kigger man på, hvor mange trofæer, man har. Hvis jeg vinder den, vil det være fantastisk. Hvis ikke, er det ingen fiasko, siger Ibrahimovic.

- Vi lærer stadigvæk. Klubben er fortsat ny i Champions League, og vi henter mere erfaring. Holdet er blevet bygget op de seneste to år, og vi har været i Champions Leagues kvartfinaler to gange. Vi vil nå endnu længere i denne sæson, siger han.

Kampen mellem PSG og Barcelona går i gang tirsdag klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip