Gang i osteløbe-salg: Chr. Hansen viser pæn fremgang

Salget af kulturer til yoghurt, enzymer til osteproduktion og farvestoffer til alverdens fødevarer har været en mere end almindeligt god forretning for den danske virksomhed Chr. Hansen i den seneste tid.

Selskabet har onsdag morgen fremlagt sit regnskab for det forskudte regnskabsårs tredje kvartal, og det viser fremgang på både top- og bundlinje.

Det belønner aktiemarkedet med en markant kursstigning på 5,5 procent til 344,50 kroner fra børsstart onsdag morgen.

Fremgangen er så stor, at Chr. Hansen kan opjustere sine forventninger til det samlede regnskabsår, og samtidig leverer virksomheden både en større omsætning og et større overskud, end aktieanalytikerne, der følger selskabet, havde regnet med.

Chr. Hansen kommer ud af tredje kvartal med et overskud på 45,7 millioner euro efter skat (cirka 341 millioner kroner) mod 37,4 millioner euro i samme periode sidste år.

Til sammenligning var der blandt analytikerne ventet et overskud på 43,0 millioner euro, viser en rundspørge foretaget af Ritzau Estimates.

- Udviklingen i de første ni måneder af regnskabsåret har været opmuntrende med gode fremskridt på tværs af alle divisioner og strategiske initiativer, udtaler Chr. Hansens topchef, Cees de Jong, i en skriftlig kommentar til tallene.

Chr. Hansen regner nu med at kunne nå en organisk omsætningsvækst, altså uden at opkøbe andre virksomheder, på mellem otte og ni procent i hele regnskabsåret. Tidligere var forventningen, at omsætningen ville vokse syv til ni procent.

Driftsoverskuddet (EBIT) opgjort før særlige poster ventes fortsat at blive på mere end 26,5 procent af omsætningen.

Selskabet hæver også forventningerne til pengestrømme.

/ritzau/

.

Dagens Gossip