Gaseksplosion smadrer boligblog i Lyngby: To mænd med skarpe næser forhindrer mulig tragedie

Morten Larsen

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Natten til fredag lød et højt brag fra en kælder i en boligblok i Lyngby, hvorfra en voldsom gaseksplosion rungede i den mørke forårsluft og kunne høres flere kilometer væk.

Nu får to af beboerne fra Rønne Alle 16 en symbolsk tak for at banke hele opgangen op fra søvnen, da de to mænd lugtede gas i kælderen. Det skriver TV2 Lorry.

Alle beboere kom ud af bygningen, og få minutter senere lød eksplosionen fra kælderen – et vildt brag, der tog hårdt på fire af boligblokkene i den nordsjællandske by.

50 beboere måtte evakueres i forbindelse med gaseksplosionen, der resulterede i alvorlige skader hos én person, men udfaldet var nok mere blodigt, hvis det ikke var for de to mænd.

Sådan lyder det fra Nordsjællands Politi, der har valgt at indstille de to vakse fyre - Peter Køhncke Rasmussen og Claus Odd Ingerslev – til en dusør for deres kvikke handling i natten.

Læs også: Brandmanden Anders døde i en arbejdsulykke: Nu har kollegaerne givet de efterladte en kæmpe hjælpende hånd

Der kan gå flere år, før alle beboerne kan flytte hjem til boligblokken, der har fået store skader af eksplosionen, og derfor bor Claus Odd Ingerselv i øjeblikket på et hotel med sin familie.

Han forklarer, at han ikke ser sig selv som en helt.

- Man gør bare det, man kan, som menneske. Nogle går i sort og andre handler på en adrenalinrus. Vi skal bare være glade for at alle er i live, siger han til  TV 2 Lorry.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: