Gasforhandlinger i Bruxelles er udskudt endnu en gang

Det lykkedes ikke Ukraine, Rusland og EU at blive enige om en fælles gasaftale under langstrakte forhandlinger natten til torsdag i Bruxelles.

Men parterne mødes igen senere på torsdagen for at forhandle videre, skriver det russiske nyhedsbureau Ria Novosti, der citerer Ruslands energiminister, Aleksander Novak.

- Forhandlingerne er ikke slut endnu, men vi har aftalt at arbejde videre 30. oktober, lyder det tidligt torsdag morgen fra Aleksander Novak.

EU's energikommissær, Günther Oettinger, sagde ellers onsdag, at han håbede på, at forhandlingerne onsdag og natten til torsdag ville blive de sidste.

- Om lidt har vi vores næste og forhåbentlig sidste trilaterale møde. Vi indleder med en bilateral samtale med ukrainerne og dernæst en bilateral snak med Rusland, før vi går i gang med de formelle forhandlinger, sagde Günther Oettinger før mødet.

- Vores fælles ambition er at nå en midlertidig løsning, der sikrer forsyningen hen over vinteren, løbende frem til 1. marts 2015, tilføjede han.

Rusland lukkede 16. juni for gassen til nabolandet Ukraine på grund af ubetalte gasregninger, der ifølge Ruslands statslige leverandør, Gazprom, løber op i milliarder af euro.

Rusland har også advaret om, at man vil skrue ned for gasleverancerne til Europa, hvis Ukraine - som det tidligere er sket - tapper gas fra de rørledninger, der går fra Rusland via den tidligere sovjetrepublik til Europa.

I gaskrigen mellem Rusland og Ukraine har EU ageret som mægler, og ved tidligere møder har blandt andre den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, deltaget.

Aleksej Miller, direktør for det russiske gasselskab Gazprom, siger ifølge Reuters, at aftalen kun kan gennemføres, hvis EU giver en række finansielle garantier til Ukraine.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip