Gates donerer 80 millioner til kvinders ligestilling

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Er kvinderne i Burundi klar over, hvordan man undgår at blive gravid? Hvor stor er dødeligheden blandt mødre i Indien? Hvor mange piger går i skole i Honduras?

For at man kan investere fornuftigt, skal man vide, hvor der er behov for penge. Derfor donerer Bill & Melinda Gates' Fond 80 millioner dollar (525 millioner kroner) til arbejdet med at indsamle data om verdens kvinder.

Det fortæller Melinda Gates, hustru til Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, på den internationale Women Deliver-konference i København.

- Jeg vil i dag annoncere, at vores fond donerer 80 millioner dollar til arbejdet med at dække manglen på data om kvinder og til at tilføre nye data.

- Som samfund er vi nødt til at vide, hvad der tæller. I dag er kvinderne undervurderet, og det kommer vi til at ændre, siger Melinda Gates på et pressemøde.

Bill & Melinda Gates' Fond har især fokus på bekæmpelse af fattigdom og på at fremme sundheden hos dårligt stillede mennesker.

- Når man ser på erhvervslivet - uanset om det er en verdensomspændende virksomhed som Microsoft eller en lille købmandsbutik - indsamler man data, fordi det hjælper til at forstå, hvor man skal investere, siger Melinda Gates.

Hun fortæller, at hun i sit velgørenhedsarbejde især har haft fokus på såkaldt familieplanlægning i fattige lande. Da fonden begyndte sine projekter, var der en stor mangel på viden om emnet.

Nu modtager Melinda Gates en rapport hver sjette måned, der viser, hvordan det står til med kvinders viden om og brug af prævention i en lang række lande.

- Det er den type data, jeg vil se - ikke bare for børnedødelighed, sygdomme eller familieplanlægning, men for alle kvindeproblemer.

- Data skal ikke bare bruges til at se, hvor der er brug for investeringer, men også om vores investeringer virker, siger Melinda Gates.

Bella Center i København åbnede mandag dørene for den storstilede Women Deliver-konference, der over fire dage sætter fokus på kvinders rettigheder, sundhed og trivsel.

/ritzau/