Gazprom protesterer over EU-sag: Klage er ubegrundet

Gazprom afviser blankt grundlaget for en klage onsdag fra EU-Kommissionen om, at selskabet bryder Europas konkurrenceregler.

- Gazprom mener, at klagen fra EU-Kommissionen er grundløs, hedder det i en erklæring fra selskabet.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, beskylder EU for med udgangspunkt i ny lovgivning at klage over kontrakter, indgået før disse love trådte i kraft.

- Alle gældende kontrakter, som Gazprom har underskrevet med sine partnere, er underskrevet i fuld respekt for de regler, som eksisterede i EU, da aftalerne blev indgået.

- Det er fuldstændig acceptabelt, siger Lavrov.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har onsdag meddelt, at der er sendt en klagemeddelelsen med påstand om, at Gazprom udnytter sin dominerende position på markedet.

Det russiske gasselskab forventer, at sagen vil blive løst mellem EU og Ruslands regering.

- Gazprom forventer denne situation løst inden for rammerne af en aftale, som tidligere er indgået mellem den russiske regering og EU-Kommissionen, så man kan finde en acceptabel løsning på regeringsniveau, hedder det.

Vestager har tre hovedanker mod det statskontrollerede russiske gasselskab, der beskyldes for at forhindre salg af gas over grænser inden for EU, for at opkræve urimeligt høje priser i nogle lande samt for at knytte betingelser til sit salg af gas til visse lande.

Kommissæren understreger i pressemeddelelsen, at "alle virksomheder, der opererer på de europæiske markeder - uanset om de er europæiske eller ej - skal spille efter EU's regler".

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip