Gemte sig for politi i halvt år: 35-årig skal i fængsel for bandevold

En 35-årig mand, der er et fremtrædende medlem af indvandrerbanden Black Army, fik tirsdag en fængselsstraf på et år og to måneders fængsel for vold ved Retten i Odense.

De fem måneder af straffen stammer dog fra en reststraf fra en tidligere dom, oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, der ligeledes fortæller, at den 35-årige sandsynligvis anker dommen til landsretten.

- Han har indrømmet, at han gav offeret - en 39-årig mand - en lussing, men derefter forsøgte han at stoppe overfaldet. Da det ikke lykkedes, gik han sin vej. Så vi anker sandsynligvis dommen, siger Michael Juul Eriksen.

Den 39-årige blev under overfaldet tævet med knytnæveslag, køller, spark samt skadet af en peberspray og knivstik. Det resulterede i snitsår på hånden og i nakken, et brud på en nakkehvirvel og en flækket tand.

Den 35-årige blev dømt for at medvirke til overfaldet, der fandt sted på Bøgetorvet i Odense-bydelen Vollsmose, men frikendt for knivstikkeri.

Efter overfaldet i slutningen af juni holdt den 35-årige sig gemt for politiet i et halvt år, inden han først i januar meldte sig selv til politiet.

Tidligere er 10 andre medlemmer af banden idømt fængselsstraffe mellem 10 måneder og to års fængsel. En enkelt er blevet frikendt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip