Generalstrejke lammer Grækenland

Det er landets fagforeninger, der står bag strejken, som vil blive fulgt af protest-aktioner både tirsdag og onsdag.

"Arbejderne fortsætter med at kæmpe for endeligt at stoppe den lovgivning, der fjerner arbejdspladser og driver økonomien endnu dybere ind i recession. Vi kræver en ændring af den politik, der fører til fyringer, privatisering og ødelæggelse af den offentlige sektor," skriver landets største fagforening for privatansatte i en udtalelse ifølge Bloomberg.Denne gang er det især på kommunalt niveau, at der skal nedlægges stillinger. Blandt andet afskaffes det kommunale politi, der skæres i antallet af vagter ved skoler, og også de græske lærere bliver berørt.

Ifølge den engelsksprogede græske avis Kathimerini ser lovændringerne ud til at blive gennemført på trods af protesterne.

Mens fly til og fra Grækenland ikke menes at blive ramt, kan rejsende, der skal flyve indenrigs blive berørt af strejkerne. Turister skal desuden være opmærksomme på, at metro-forbindelsen mellem lufthavnen og Athen holder stille.

SOS International advarer mod muligheden for voldelige sammenstød mellem mindre grupper venstrefløjsaktivister og politiet.

 

 

 

Dagens Gossip