Genmab-aktionærer scorer gevinst på 1,4 milliarder

Med en stigning på knap 11 procent er Genmab den foreløbig mest stigende aktie i det danske C20-indeks i september, og det sender en kursgevinst på godt 1,4 milliarder kroner videre til selskabets aktionærer.

Aktien er i september steget med næsten 11 procent og handles nu i kurs 251. Det viser en opgørelse, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

Med en enkelt dags aktiehandel tilbage i september ligger biotekselskabet Genmab lunt i svinget til at tage prisen som månedens mest stigende aktie i det toneangivende C20-indeks.

- Genmab har redet på en bølge af positive nyheder i månedens løb, og herunder ikke mindst nyheden om en ny samarbejdsaftale med Seattle Genetics, der skal forene Genmabs antistoffer med Seattle Genetics' teknologiske løsninger, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Han hæfter sig også ved, at Genmabs optræden på en investorkonference tidligere på måneden hos en amerikansk storbank sandsynligvis har været med til at skabe øget interesse for selskabet.

- Dertil kommer så, at flere analytikere i løbet af september har opjusteret kursmålet på Genmab-aktien, og det er selvfølgelig også med til at drive kursen i vejret, tilføjer Mikkel Duus-Hansen.

Efter Genmab følger Novo Nordisk og Tryg, der stiger henholdsvis 9,3 og 8,5 procent i månedens handel på fondsbørsen.

I bunden ligger servicegiganten ISS, der indtil videre falder 8,4 procent i septembers handel, og som dermed er nede i kurs 161,3.

- ISS afleverede et skuffende regnskab i august, og det sætter stadig sine spor i aktiekursen. Blandt andet fordi flere kapitalfonde i forlængelse af regnskabet har solgt ud af sine ejerandele, og det har lagt et nedadgående pres på aktiekursen, siger Mikkel Duus-Hansen.

Samlet set stiger C20-indekset med 3,5 procent i september og slutter dermed måneden betydeligt bedre, end den begyndte, og betydeligt bedre end de større aktiemarkeder i Europa og USA.

En stor del af forklaringen på C20-indeksets fremmarch i september skal dog findes i stigningen i den indekstunge Novo Nordisk-aktie.

/ritzau/

 

Dagens Gossip