Gerningsmænd står for skud i det nye Charlie Hebdo

Det er ikke kun profeten Muhammed, der bliver afbilledet i den nye udgave af det franske satiremagasin Charlie Hebdo, hvis redaktion blev ramt af et terrorangreb i sidste uge, der kostede 10 medarbejdere livet.

På forsiden er en tegning, der skal forestille profeten Muhammed, som med en tåre i øjenkrogen betror læseren "Je suis Charlie" (Jeg er Charlie).

På bladets sidste side er der 13 tegninger, hvoraf de fleste forestiller de to formodede gerningsmænd, der angreb bladets redaktion og dræbte 10 medarbejdere og flere betjente.

En af tegningerne forestiller de to jihadister, som ankommer til paradis og spørger:

- Hvor er de 70 jomfruer?

Bag en munter sky kommer svaret:

- De er hos Charlie-teamet, tabere.

På midtersiderne er der en tegning af Triumfbuen og billeder fra demonstrationen søndag, hvor op mod 1,6 millioner mennesker gik i optog gennem Paris som tegn på sympati.

På tegningen står der:

- Flere til Charlie end til gudstjeneste. Alt er tilgivet.

Magasinet indeholder illustrationer og artikler fra fem tegnere, to skribenter og en redaktionssekretær, som alle blev dræbt for en uge siden.

En anden tegning viser en terrorist, der får en blyant op bagi, mens der i overskriften bagved står "Vores blyanter er altid skarpere end deres skud."

Den nyeste udgave af magasinet indeholder også et nyt slogan. "Keep Calm And Charlie On. Vi vil gøre vores bedste."

Sloganet henviser til en række plakater, den britiske regering hængte op i London under Anden Verdenskrig med sloganet "Keep Calm And Carry On" for at højne moralen.

Magasinet gør også grin med andre end terrorister. En af tegningerne viser en række taknemmelige børnearbejdere fra Bangladesh, der syer trøjer med sloganet "Jeg er Charlie."

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip