Gerrard sørger for Liverpool-sejr i CL-comeback

17/09/2014

Med stjernespillere som Mario Balotelli, Raheem Sterling, Philippe Coutinho og Steven Gerrard var Liverpool storfavorit i Champions League-kampen hjemme mod Ludogorets fra Bulgarien.

Og Liverpool vandt da også kampen med 2-1. Men det varede mere end 80 minutter, før Liverpool levede op til favoritværdigheden og scorede ved stjerneangriberen Balotelli og senere anfører Gerrard.

Den italienske landsholdsangriber tæmmede bolden inde i feltet og med et kort aftræk fandt han netmaskerne efter 82 minutter til stor jubel for hjemmeholdets fans.

Udeholdets Dani Abalo udlignede med en chokscoring i overtiden, men det var ikke nok til at skaffe et overraskende point.

Gerrard udnyttede et straffespark tre minutter inde i overtiden, og på den måde blev fiaskoen akkurat afværget.

Det var første gang, at Liverpool deltog i en Champions League-kamp i næsten fem år. Ikke siden december 2009, hvor Liverpool tabte 1-2 til Fiorentina, har englænderne været med i den fornemme turnering.

Den eneste genganger fra Liverpools trup fra dengang og til tirsdag aftens comeback-kamp var Gerrard.

Gerrard og Liverpool præsterede generelt under vanlig standard i en skuffende første halvleg, hvor Ludogorets havde flere gode muligheder på kontrastød og dødbolde.

Liverpools nyindkøb Dejan Lovren havde et nærgående forsøg på hovedstød, mens også Adam Lallana var tæt på at overliste udeholdets målmand Milan Borjan.

I begyndelsen af anden halvleg fik Liverpools højreback Javier Manquillo en kæmpe chance for at bringe hjemmeholdet foran, men spanieren sparkede bolden over mål i helt fri position.

Den indskiftede angriber Fabio Borini headede 20 minutter før tid lige på Borjan, og det virkede ikke til at bolden kunne komme ind over stregen.

I stedet havde Ludogorets-angriberen Roman Bezjak et skud på stolpen kort efter, og kampen var helt åben på det tidspunkt.

Det endte med en kneben hjemmesejr, så Liverpool kunne ånde lettet op i det længe ventede Champions League-comeback.

I den anden kamp i gruppen vandt Real Madrid hjemme med 5-1 over Basel.