Ghanas sportsminister degraderet efter VM-exit

Ghanas sportsminister, Elvis Afriyie-Ankrah, er færdig. Han og sportsområdets viceminister Joseph Yammin er blevet forflyttet til andre og langt mindre betydningsfulde ministerielle stillinger.

Det oplyser Ghanas præsident, John Dramani Mahama, som er ansvarlig for personudskiftningen i regeringen.

Forklaringen på forflytningerne bliver ikke uddybet nærmere. Det "er en del af løbende ændringer i Mahamas administration", lyder det kortfattet.

Forflytningerne sker, efter at Ghana røg ud af VM's indledende gruppespil. Afrikanerne tabte den sidste gruppekamp med 1-2 til Portugal i torsdags.

Inden den afgørende kamp blev to af Ghanas absolutte nøglespillere, Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari, suspenderet, fordi de havde været oppe at toppes med henholdsvis en fra staben og landstræner Kwesi Appiah.

Kevin-Prince Boateng har siden afvist, at Schalke 04-stjernen skulle have været oppe at skændes med landstræneren.

Der havde dagene op til kampen mod Portugal også været bøvl med at få udbetalt bonuspenge for at deltage ved VM-slutrunden, og vice-sportsministeren Joseph Yammin måtte sende, hvad der svarer til over 16 millioner kroner med et privatfly til Brasilien.

Ud over nederlaget til Portugal tabte Ghana også til USA, mens det i en underholdende og velspillet kamp blev til et mindeværdigt 2-2-resultat mod de senere gruppevindere fra Tyskland.

USA gik videre til 1/8-finalerne sammen med Tyskland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip