Ghanas sportsminister degraderet efter VM-exit

Ghanas sportsminister, Elvis Afriyie-Ankrah, er færdig. Han og sportsområdets viceminister Joseph Yammin er blevet forflyttet til andre og langt mindre betydningsfulde ministerielle stillinger.

Det oplyser Ghanas præsident, John Dramani Mahama, som er ansvarlig for personudskiftningen i regeringen.

Forklaringen på forflytningerne bliver ikke uddybet nærmere. Det "er en del af løbende ændringer i Mahamas administration", lyder det kortfattet.

Forflytningerne sker, efter at Ghana røg ud af VM's indledende gruppespil. Afrikanerne tabte den sidste gruppekamp med 1-2 til Portugal i torsdags.

Inden den afgørende kamp blev to af Ghanas absolutte nøglespillere, Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari, suspenderet, fordi de havde været oppe at toppes med henholdsvis en fra staben og landstræner Kwesi Appiah.

Kevin-Prince Boateng har siden afvist, at Schalke 04-stjernen skulle have været oppe at skændes med landstræneren.

Der havde dagene op til kampen mod Portugal også været bøvl med at få udbetalt bonuspenge for at deltage ved VM-slutrunden, og vice-sportsministeren Joseph Yammin måtte sende, hvad der svarer til over 16 millioner kroner med et privatfly til Brasilien.

Ud over nederlaget til Portugal tabte Ghana også til USA, mens det i en underholdende og velspillet kamp blev til et mindeværdigt 2-2-resultat mod de senere gruppevindere fra Tyskland.

USA gik videre til 1/8-finalerne sammen med Tyskland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip