Gik skudamok over høj musik: Risikerer dom på 60 år

En 47-årig softwareingeniør fra Florida er lørdag blevet kendt skyldig i drabsforsøg og for at skyde mod et køretøj i en sag, der har været meget omtalt i USA.

Han kan derfor risikere fængselsstraf på op til 60 år for at skyde mod en bil med fire sorte teenagere efter et skænderi om høj rapmusik fra deres bilradio.

Juryen i Florida brugte 30 timer på at nå frem til en afgørelse, men kunne ikke blive enige om, hvorvidt Michael Dunn, der er hvid, er skyldig i drabet på den 17-årige Jordan Davis, der sad i bilen.

Ifølge Michael Dunn handlede han i selvforsvar, da han affyrede ti skud mod bilen med de fire teenagere. Jordan Davis blev ramt af mindst to skud.

Hændelsen fandt sted på en tankstation i Jacksonville i november 2012.

Dunn, der ikke tidligere er straffet, afgav forklaring i retten tidligere på ugen, hvor han forklarede, at han gik i panik, da han skød mod bilen. Dunn mente, at han havde set løbet på en pistol i teenagernes bilvindue.

Ifølge anklagerne brugte den 17-årige Jordan Davis grove ord under skænderiet, men han var ubevæbnet og udgjorde ikke en fysisk trussel, og der blev ikke fundet våben hos teenagerne.

På en pressekonference fortalte anklagerne, at de regner med, at den mest alvorlige anklage for manddrabet på Jordan Davis igen skal for retten.

I februar 2012 skabte det overskrifter i hele USA om spændinger og racehad, da en ubevæbnet sort teenager, Trayvon Martin, blev skudt og dræbt af en sikkerhedsvagt, George Zimmerman, i Florida.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip