Giver du dit barn Alzheimer?

Skrevet af Aller Media

29/03/2014

Mest læste i dag

Forskere har fundet ud af, at en gravid kvindes spisevaner påvirker det ufødte barns risiko for at udvikle Alzheimer senere i livet. Det skriver The Telegraph.



Spis det her og få en bedre hukommelse – se hvad på familiejournal.dk



Undersøgelser har vist, at fed mad påvirker blodet i hjernen, som er forbundet til sygdommen. Man er stadig nødt til at forske mere i emnet, før man kan sige, hvad der er den præcise mekanisme for hvad, men man kan slås fast, at en mors diæt spiller en stor rolle for det ufødte barn:



- Vores foreløbige resultater tyder på, at mødres kost under graviditeten kan have langsigtede virkninger på deres børns hjerner og karsundhed, siger ledende forsker Doktor Cheryl Hawkes fra Southampton University. 



Livsstilen er vigtig


Selve undersøgelserne er lavet på mus, og der skal foretages flere forsøg med mennesker. Doktor Cheryl Hawkes forklarer, at det påviser, hvor vigtigt det er, for en kommende mor, at passe på sit helbred og leve sundt, da det har indvirkning på børnenes generelle helbred.



Resultaterne fra forskningen har været præsenteret på en konference i Oxford med fokus på Alzheimer, og her siger formanden for forskningskomiteen, som har været med-sponsor på forskningen, doktor Eric Karran, at det er vigtig ny viden:



-Denne undersøgelse går et skridt videre ved at fastslå, at det der sker i livmoderen kan være vigtigt.



Læs om Marianne på familiejournal.dk, der har kræft men insisterer på at leve et godt liv


Han forklarer også, at sygdommen er kompleks, og der er mange genetiske og miljømæssige forhold, som spiller ind i udviklingen af den. Men at hvert skridt mod mere viden, kan hjælpe med forståelse. Og dette viser, at gravide kvinder skal tænke over deres diæt, spise sundt og varieret. 

Af Mette Skøtt, familiejournal.dk/NewsDesk  Aller Media