Glad Esbjerg-træner: Jeg har fået en angriber igen

I modsætning til situationen i Superligaen har Esbjerg-træner Niels Frederiksen haft meget at smile af efter de europæiske kampe i denne sæson.

Torsdag aften var det også en tilfreds træner, der ikke blot konstaterede, at hans hold havde besejret Standard Liege med 2-1, men også at en af hans angribere endelig fik scoret igen.

Mick van Buren stod for begge Esbjergs mål, og de faldt på et tørt sted efter en periode, hvor modstandernes selvmål har været eneste kilde til Esbjerg-jubel.

- Jeg har pludselig fået en angriber, der scorer mål igen. Det er meget typisk for angribere, der ikke scorer, så falder de lidt ned, siger Niels Frederiksen.

- Heldigvis fik Mick scoret to. Jeg havde også håbet, at Mushaga Bakenga scorede. Det gjorde han så ikke, men han spillede alligevel en fin kamp, konstaterer Esbjerg-chefen.

Eftersom Esbjerg på forhånd var sikret adgang til næste runde i Europa League, kunne Frederiksen før kampen opsætte en alternativ målsætning, der fokuserede på, at hans hold skulle skabe flere målchancer.

Den operation var - i hvert fald efter pausen - ganske vellykket.

- Det lykkedes okay, hvis man sammenligner med de seneste superligakampe. Vi scorede to mål, vi har jo ikke scoret i 100 år, så det var rigtig fint. Jeg synes, vi fik fart og dynamik i vores omstillinger, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg mangler fortsat én kamp i gruppespillet i Europa League. 12. december gælder det udekampen mod førerholdet i gruppe C, østrigske Red Bull Salzburg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip