Glad Højbjerg vil have Augsburg i Europa

Landsholdsspilleren Pierre Emile Højbjerg er glad for udlejningen til Augsburg, som han håber på at kunne hjælpe til en placering i Bundesligaen, der giver adgang til at spille europæisk i næste sæson.

Det siger danskeren til det tyske fodboldmedie Kicker.

- Målet er at komme i Europa. Det er ikke kun spillere og trænere, der vil have det. Det er hele klubben og byen, der brænder for, at det skal ske, siger Pierre Emile Højbjerg.

Aktuelt ligger Augsburg nummer seks i Bundesligaen, og kan de holde den placering gennem de sidste ni runder, så giver det klubben plads i næste sæsons udgave af Europa League.

I vinterpausen skiftede Højbjerg fra begrænset spilletid i Bayern München til en fast plads i startopstillingen hos Augsburg. Foreløbigt gælder lejeaftalen mellem klubberne til udgangen af indeværende sæson, og Højbjerg er glad for skiftet.

- Det er rart at få chancen og tilliden. Holdet og trænerne har hele tiden støttet mig, og jeg vil betale tilbage med hårdt arbejde, siger Højbjerg.

Augsburg-træner Markus Weinzierl er glad for det, han har set fra sin danske lejesvend.

- Jeg er meget tilfreds. Pierre er en ung spiller med op- og nedture, og han har et stort udviklingspotentiale, siger træneren.

Han påpeger, at det både er til gavn for Pierre Emile Højbjerg, Augsburg og Bayern München, at danskeren får spilletid i Augsburg. Markus Weinzierl er interesseret i at leje Højbjerg i endnu en sæson, men han ved ikke, om det er muligt.

- Det spørgsmål afgør Bayern München, siger træneren.

Højbjerg er selv lige så kryptisk, hvad angår spørgsmål om fremtiden.

- Det må jeg se på, når tiden er inde, siger danskeren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip