Glad lægeformand: Væk med overflødige registreringer

Det er godt, at der bliver frigjort tid, som læger og sygeplejersker kan bruge på at tale med deres patienter på de danske sygehuse.

Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, efter at SR-regeringen har besluttet at skære ned på hospitalernes omfattende dokumentations- og registreringskrav ved at afskaffe den udskældte Danske Kvalitetsmodel fra årsskiftet.

- Det er positivt, at de har lyttet til den kritik, der har været af Den Danske Kvalitetsmodel. Min oplevelse er, at det ikke kun er modellen, men også den måde den er blevet håndteret på i det danske sygehusvæsen, der har været et problem, siger han.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) lancerer ifølge Politiken mandag regeringens "Nationalt kvalitetsprogram på sundhedsområdet 2015-2018".

I stedet for at måle hver enkel, lille del i patientbehandlingen som hidtil vil regeringen fremover opstille overordnede nationale mål, som de enkelte hospitalsafdelinger skal finde metoder til at opnå.

Og det er rigtig positivt, mener Mads Koch Hansen, der peger på, at registreringerne i sundhedsvæsnet er steget i årenes løb, så de i dag har nået et urimeligt niveau.

- Det, at man nu afskaffer Den Danske Kvalitetsmodel, skulle gerne resultere i, at man får ryddet ud i alt, hvad der er af registreringer og dokumentationskrav, som ikke gavner patienterne, siger han til Ritzau.

- Der har været brugt langt mere end rimeligt af lægernes og sygeplejerskernes tid på at registrere, siger han.

Siden 2005 har Den Danske Kvalitetsmodel fungeret som et fælles kvalitetsudviklings- og akkrediteringssystem for det danske sundhedsvæsen.

Den har, siden den blev indført, fået en hård medfart for at kræve alt for meget af sundhedspersonalets tid på unødvendige registreringer.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip