Glæd dig: Lun og solrig sommer i vente

17/04/2016 09:39

Jesper Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

Det er ved at være tid til at finde shors og sommerkjoler frem, for der venter en lun og dejlig sommer lige rundt om hjørnet. 

Sommeren i år vil have gode chancer for at bestå af sol og høje temperaturer, og i maj, juni og juli vil temperaturene være lidt over gennemsnittet, lyder det fra DMI. 

- Når vindene kommer fra nordvest, så bliver luften tørret ud over de norske fjelde, og vi får mere sol og mindre regn. Det giver pæne sommertemperaturer, men ikke hedebølge, siger Frank Nielsen fra DMI til bt.dk

Det skyldes, at vi kommer til at blive præget af et højtryk, der det meste af tiden vil ligge vest for Danmark, forklarer han.

- Når vi har højtryk om sommeren, så skinner solen meget, for luften er tør og vindene rolige. Solen står højt på himlen og varmer luften op, siger Frank Nielsen. 

Hvis prognosen holder kan vi forvente en gennemsnitstemperatur op mod 16,5 grader i maj, 19,5 i juni og 22,6 grader i juli.

Sommerens højtryk betyder også, at der vil være mindre nedbør, men når den kommer vil den være kraftig og ende ud i eventuelt tordenvejr eller skybrud.

- Der kommer de her pauser, hvor man så får det regn, man skal have, siger Frank Nielsen.