Glædelig jul: Dansk Erhverv forventer boom i julegavekøb på nettet

Forbrugerne kommer til at hive endnu flere penge op af lommen, når de handler ind til julen i år.

Ifølge Dansk Erhvervs beregninger, så lander den samlede julehandel for 2013 på otte milliarder kroner, hvilket svarer til 1426 kroner per indbygger. Og det er en stigning i forhold til 2012, hvor tallet lå på 7,6 milliarder kroner.

Det er især en række butikker i detailhandlen, der i år tror på, at de sælger endnu flere julegaver.

- Detailhandlen ser frem til en glædelig jul i år. Vi har generelt set flere positive tendenser i markedsudviklingen i den seneste tid, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

- Forbrugertilliden er steget markant, hvilket vidner om en øget optimisme blandt forbrugerne. Der er fremgang på boligmarkedet mange steder, ligesom reallønnen er steget på grund af den lave inflation. Så der er basis for at bruge flere penge, siger han.

Dansk Erhverv forventer især, at juleindkøbene på internettet stiger.

- Mange ønsker at undgå juletravlhed og trængsel ved at købe julegaver på nettet. Det drejer sig ofte om "de sikre gaver", som man ikke behøver at se eller prøve i butikken først, siger Henrik Hyltoft.

Ifølge Dansk Erhvervs beregninger, så stiger e-handlen med 300 millioner kroner i år, så den lander på 1,2 milliarder kroner. Det svarer til 15 procent af den samlede julehandel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip