Glædeligt nyt til 400.000 danske boligejere: Skatterabat på vej

Skrevet af Emil Martesen

12/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En skatterabat er på vej til 400.000 danske boligejere.

Dagens topnyheder

Efter en udfordrende periode med stigende energipriser er der nu langt om længe grund til at ånde lettet op for omkring 400.000 boligejere.

Det skriver Finans.

De får danske boligejere med gas- og oliefyr får nu en længe ventet hjælpende hånd.

En ny politisk beslutning betyder, at disse husejere kan forvente betydelige skatterabatter, som en del af regeringens tiltag for at lette byrden af de seneste års energikrise.

Det fremgår af et svar som klima- og energiminister, Lars Aagaard (M), har givet til Folketinget i forbindelse med de nye ejendomsvurderinger.

Ifølge Finans skriver ministeren:

"I det nye ejendomsvurderingssystem er standardopvarmningen fjernvarme. I de nye 2020-vurderinger for ejerboliger medfører andre opvarmningsformer en nedjustering af kvadratmeterprisen for ejerboligen i forhold til fjernvarme".

Ministerens forklaring fremhæver et skift i ejendomsvurderingssystemet, hvor fjernvarme nu betragtes som standardopvarmning, og det skifte medfører, at ejendomme, der benytter andre opvarmningskilder end fjernvarme, vil se en nedjustering i kvadratmeterprisen, som direkte oversættes til skatterabatter.

For ejere af boliger med oliefyr indebærer dette en markant skattelettelse på 19 procent, mens gasfyrsejere kan forvente en reduktion på seks procent.

Disse tiltag kommer i en tid, hvor Danmark bevæger sig væk fra fossil opvarmning. Installation af oliefyr i nye byggerier har været ulovligt siden 2013, og fra 2035 er det planlagt, at gasfyr også skal udfases. Skatterabatterne tilbyder således en økonomisk støtte til de boligejere, der står overfor nødvendige, men ofte kostbare overgange til mere bæredygtige opvarmningsløsninger.