Glædeligt nyt til næsten 2 millioner danskere: Nu er der penge på vej

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

12/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der glædeligt nyt til næsten 2 millioner danskere.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er blevet dyrere at være dansker, og de stigende priser har presset flere husstande helt ud til kanten rent økonomisk.

Men nu er der godt nyt til rigtig mange danskere.

Fremtiden ser lys ud for næsten to millioner lønmodtagere, som kan se frem til en gennemsnitlig lønstigning på 5,4 procent næste år, ifølge Økonomisk Redegørelse. 

Rapporten, som B.T. har fået indsigt i, viser, at der i 2024 forventes en markant stigning i husholdningernes indkomster, og den ser ud til at være drevet af betydelige lønstigninger og øget regulering af overførselsindkomster.

Det er de knap to millioner danskere, der kan se frem til hele 5,4 procent mere i løn i gennemsnit, er de danskere, der arbejder i den private sektor.

Niels Phillip Kjeldsen, der er redaktionschef for Penge hos B.T., betegner udviklingen som et tiltrængt ‘lønboom’ og påpeger, at det kommer efter en tid, hvor danskernes købekraft blev udfordret i stor grad.

“Regeringen vurderer, at mange danskeres købekraft allerede i 2024 vil være genoprettet. Det er ret optimistisk, og hvis det holder stik, vil mange danske husstande stå markant bedre allerede om et års tid”, siger han.

Rapporten forudser yderligere en stigning i huspriserne på 1,2 procent i 2024 og 1,9 procent i 2025. Overraskende nok vil prisen på ejerlejligheder dog falde.

Økonomiminister Stephanie Lose (V) vil præsentere Økonomisk Redegørelse klokken 11:45.