Glostrup-borgmester tror på endeligt håndslag onsdag

I Glostrup Kommune er der fortsat ikke givet endeligt håndslag på, at John Engelhardt (V) kan fortsætte som borgmester, selvom flere medier - her iblandt Ritzau - allerede onsdag gav det indtryk.

Dog er det ventet, at han med opbakning fra Dansk Folkeparti kan fortsætte på posten, som han snuppede efter valget i 2009 for næsen af socialdemokraten Søren Enemark. I aften, torsdag, holder de to partier afsluttende møde om konstitueringen.

- Vi har snakket sammen i går og i dag, og der er ikke noget, der er problematisk i denne sammenhæng.

- Jeg havde godt set, at jeg var udpeget som borgmester flere steder, men jeg tænkte bare: Ja ja, det bliver jo rigtigt nok om ikke så længe, siger han til Ritzau.

- Men belært af erfaringen, ved vi jo også, at der intet er på plads, før man har stemt om det i den nye kommunalbestyrelse.

Venstre fik ved tirsdagens kommunalvalg seks pladser i byrådet, mens Dansk Folkeparti fik fire. Med i alt 19 pladser i kommunalbestyrelsen sidder de dermed på flertallet. Ved sidste valg stod Dansk Folkeparti også bag John Engelhardt.

Socialdemokraterne står stærkest i kommunen med syv pladser, mens Enhedslisten og SF hver har sat sig på et enkelt sæde.

Dansk Folkeparti har dog endnu ikke taget stilling til, hvem de peger på, siger spidskandidat Flemming Ørhem til kl.dk.

- Nej, vi har ikke gennemgået konstitueringsaftalen endnu, siger Flemming Ørhem til kl.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip