Gode råd: Sådan beskytter du din bil mod indbrud

For mange er bilen den dyreste ejendel, næst efter boligen. For taxacahuffører og dem, der er afhængige af deres bil for at komme til og fra arbejde, repræsenterer bilen ligefrem deres levebrød.

Som bilist er du dog ikke alene udsat for risikoen for at havne i en trafikulykke - du kan også risikere, at nogen bryder ind i din bil og stjæler den. Du kan heldigvis selv gøre en hel del for at forhindre biltyveri/-indbrud, sammenligningssiden Samlino.dk har samlet en liste med gode råd: 

Læs også: Mand glemmer at slukke lyset på sin bil: Da han kommer tilbage finder han en utrolig besked

Når du efterlader din bil
• Lås altid din bil når du efterlader den.

• Vælg et parkeringssted som er belyst eller kameraovervåget.

• Undgå at parkere i nærheden af en udgang, da det kan gøre din bil attraktiv for tyve, der skal slippe hurtigt væk.

• Hvis du har en aflåst garage, bør du altid køre din bil derind for natten, da det er sikrere end at parkere din bil på gaden.

• Hvis du ikke har en aflåst garage og derfor er nødsaget til at parkere på gaden, så investér i en ratlås. En ratlås er meget synlig og kan virke afskrækkende på potentielle biltyve.

• Tag din parkeringsbillet med dig og lad den aldrig ligge i bilen. Det kan være svært for tyven at komme ud af en parkeringskælder uden parkeringsbilletten.

• Det er lovpligtigt at have din indregistrering liggende i bilen, men der er ingen grund til at gøre det let for tyven finde indregistreringspapirerne og fremvise dem for politiet, så tyven kan lade som om, at denne er ejer af bilen. Find derfor et godt gemmested i bilen til dine indregistreringspapirer (ikke handskerummet).

• Sørg for at have et alarmsystem installeret i din bil og test i ny og næ at det virker.

Læs også: Fuld og skæv mand kørte barnevogn med nyfødt ned: Hvor billigt tror du, han slap?

Når du skal købe bil
• Nogle bilmodeller kan nærmest virke som magneter på tyvene. Hvis du skal ud at købe bil, og du bor i et område, som ofte er udsat for indbrud, vil det være en god idé at kigge efter en bil, som ikke tiltrækker tyvene. Interpol har meldt ud, at Toyota er den oftest stjålne bilmodel, fordi den forhandles mange steder, så markedet for stjåle reservedele til Toyota-modeller er stort.

• Sørg for at din bilforsikring dækker i tilfælde af biltyveri.

• Installér en GPS-tracker i din bil og tag i samme omgang kontakt til dit forsikringsselskab – i nogle tilfælde tilbyder de en billigere bilforsikring som følge af, at du installerer en GPS-tracker.

Nogle gange skal der ikke ret meget til for at undgå indbrud i bilen. Hvis du som bilejer agerer proaktivt, kan du nemt  undgå at have tyvenes øjne rettet mod din bil. Skulle du alligevel blive udsat for indbrud i din bil, er det rart at have en samlet ansvars- og kaskoforsikring, så du kan få udbetalt erstatning for dit økonomiske tab. 

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip