Godt nyt for Danmark: Armenien spiller 1-1 mod Serbien

11/10/2014

Serbien er regnet som en af Danmarks værste konkurrenter i EM-kvalifikationsgruppen, så ethvert pointtab til serberne vil være kærkomment for Morten Olsens tropper.

Og serberne dummede sig allerede i holdets første kamp i gruppen, da Armenien overraskede ved at spille 1-1 mod Serbien hjemme i Jerevan.

Det resultat kan vise sig at blive vigtigt for Danmark i bestræbelserne på at nå med til EM-slutrunden i Frankrig i 2016.

Danmark har allerede slået Armenien, da danskerne for en måned siden vandt 2-1 i København, så på den måde har alt flasket sig fint indtil videre.

Armenien burde endda have vundet kampen, da holdet kunne være kommet foran med 2-0 på et straffespark, som blev brændt i to omgange af Markos Pizzelli.

I stedet kunne Serbiens kantspiller Zoran Tosic udligne til 1-1 i slutminutterne. Et skuffende resultat for serberne, som dog må være glade for den sene udligning.

I første halvleg havde Serbien flere gode muligheder for at bringe sig foran. Serbernes offensive midtbanespiller Dusan Tadic havde et skudforsøg, der blev pareret til hjørnespark.

Efter 28 minutter brændte den serbiske anfører Branislav Ivanovic en stor chance, da Chelsea-spilleren ved et hjørnespark var helt fri foran mål, men ikke var i stand til at heade bolden i nettet.

Armenien havde også enkelte chancer, men var generelt hæmmet af fraværet af flere store offensive profiler som Dortmund-stjernen Henrikh Mkhitaryan og den tidligere Randers-angriber Yura Movsisyan.

Det var til gengæld en anden tidligere Randers-spiller, som stod for kampens første scoring. Forsvarsspilleren Robert Arzumanyan scorede på hovedstød efter 73 minutter.

Armenien har nu et point efter de to første kampe, mens Serbien har et point efter en enkelt kamp. Danmark, som senere lørdag møder Albanien på udebane, har tre point.