Golfen beder verden give flygtninge mere hjælp

Skrevet af admin

15/09/2015

Dagens topnyheder

De rige oliestater i Golfen opfordrer det internationale samfund til at tage mere ansvar i krisen med flygtningene fra krigen i Syrien.

De seks stater er ellers selv blevet kritiseret af blandt andre europæiske politikere og også af arabere på de sociale medier, fordi landene ikke modtager flygtninge fra Syrien eller Irak.

Udenrigsministrene fra Golfens Samarbejdsråd, GCC, har holdt møde i Riyadh i Saudi-Arabien, og efterfølgende har de udsendt en erklæring, hvori de efterlyser en politisk løsning i Syrien og verdensomspændende tiltag for at løse flygtningekrisen.

GCC opfordrer "det internationale samfund til at påtage sig sit ansvar for at hjælpe syriske flygtninge".

Hundredtusinder af flygtninge, de fleste fra Syrien, er i år flygtet til Europa. Det har givet EU-landene store problemer med at håndtere den store strøm, der er Europas største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

GCC siger i sin erklæring, at de seks lande i organisationen siden udbruddet af konflikten i Syrien i 2011 har taget sig af "syriske brødre, der behandles som medborgere og får gratis sundhedshjælp, uddannelse og ret til at arbejde".

De siger også, at de har taget imod hundredtusinder af flygtninge fra hovedsagelig Libanon og Syrien, ligesom de yder humanitær hjælp.

GCC-landene er Saudi-Arabien, Kuwait, Qatar, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Oman.

/ritzau/AFP