Google er kåret som verdens bedste arbejdsplads - igen

Et kreativt miljø, respekt for den enkelte medarbejder og frynsegoder som børnepasning er nogle af de ting, der gør, at Google for andet år i træk får titlen som verdens bedste multinationale arbejdsplads.

Det er virksomheden Great Place to Work, som står bag den årlige liste, hvor SAS Institute og NetApp er opført på som nummer to og tre ud af i alt 25.

Ditte Vigsø, administrerende direktør i Great Place to Work i Danmark, forklarer, at en god arbejdsplads defineres ved, at der er tillid til ledelsen, at man er stolt af sit arbejde, og at man føler fællesskab med sine kolleger.

En sådan kultur formår Google i høj grad at skabe på tværs af de lande, hvor webgiganten har filialer, blandt andet ved hjælp af et højt informationsniveau mellem ledelse og medarbejder:

- Strategien og visionen skal kommunikeres ud på en måde, som giver mening for den enkelte medarbejder: Hvad betyder det for mig som medarbejder, hvordan er det jeg kan bidrage til det her, siger Ditte Vigsø.

Derudover er Google er en innovativ arbejdsplads med fokus på kreativitet.

- Hvis du skaber nogle rammer, hvor medarbejderne får mulighed for at bruge deres potentiale og kompetencer, så gør det, at de synes, det er sjovere at gå på arbejde, mener direktøren.

På listen over verdens bedste arbejdspladser står også den danske afdeling af Microsoft som nummer seks og den danske filial af slik-, dyremad- og fødevareproducenten Mars er nummer 22.

Microsoft har som it-virksomhed behov for at tiltrække de dygtigste og bedste udviklere, og derfor prøver selskabet at skabe de bedste rammer for dem. Det handler ifølge Ditte Vigsø blandt andet om udvikling, mangfoldighed på arbejdspladsen og balancen mellem fritid og arbejde.

- Mars har i en årrække ligget på listen over Danmarks bedste arbejdspladser og skaber netop en fælles kultur af tillid og stolthed på tværs af arbejdspladsen, siger hun.

Great Place to Work har udvalgt de 25 selskaber blandt næsten 6200 virksomheder i 48 lande. Tilsammen har virksomhederne flere end 11,5 millioner medarbejdere.

For at et multinationalt selskab kan komme på listen, skal dets filialer være kåret som den bedste arbejdsplads i mindst fem lande.

Det er fjerde år i træk, at verdens bedste multinationale selskaber kåres.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip