Google køber Vestas-aktier i super-vindmøllepark

Søgemaskinekæmpen Google køber danske Vestas' andel på 12,5 procent i det såkaldte Lake Turkana-projekt i Kenya, når det er færdigbygget i 2017.

Det fortæller vindmølleproducenten i en meddelelse tirsdag eftermiddag.

- Vi investerer i Lake Turkana, fordi det giver økonomisk mening, men også fordi det har potentiale til at få en massiv indvirkning på Kenyas elnet og vil hjælpe med udbredelsen af ​​vedvarende energi i et af verdens hurtigst voksende lande, siger John Woolard, vicepræsident for Googles energiselskab, Google Energy.

Lake Turkana-vindmølleparken forventes at blive en af ​​de mest effektive vindmølleparker i verden og får en årlig elproduktion på mere end 1400 GWh, hvilket svarer til cirka 15 procent af Kenyas elbehov baseret på den aktuelle produktionskapacitet.

Med til offentliggørelsen af aftalen var også topchefen for Vestas, Anders Runevad.

- Vi i Vestas er meget stolte af at levere teknologi og service til et projekt, som vil blive en af de mest effektive vindmølleparker i verden, og som, når den står færdig, vil have Google blandt sine investorer, siger Vestas-chefen.

Vestas og Google er begge en del af Alta Wind Energy-centret i det sydlige Californien, og Vestas leverer strøm til et af Googles datacentre i Finland.

Det bliver Googles 22. investering i et vedvarende energiprojekt og virksomhedens anden i Afrika.

/ritzau/

 

Dagens Gossip