Græd bare over dit døde kæledyr

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Har du ikke selv en hund, så virker det måske helt fjollet på dig, når nogen mister deres og bliver fuldstændig ulykkelig. Du kan også netop have mistet et dyr og føle dig flov over, hvor ked af det, du er. Men lad være, for der er ikke noget unormalt i at sørge over et dødt kæledyr, skriver Huffington Post.Hvilken sex-fantasi har du? Se hvad din fantasi siger om dig


Det er ikke unormalt at sørge over et dødt kæledyr, men man kan føle sig unormal, fordi man gør det, forklarer Carol Baldwin, ekspert i thanatologi ved Arizona State University:- Når vi sørger over et kæledyr, så får det os til at føle os fjollede over, at vi sørger i for lang tid, eller fordi vi sørger så inderligt.


Værre end et familiemedlem


Ind imellem vil folk føle deres sorg så stærkt, at den er større, end hvis de mister et familiemedlem, og det er der en god forklaring på.

-Den sorg, folk føler for deres kæledyr er identisk, og i visse tilfælde stærkere, end at miste et voksent familiemedlem, fordi vores kæledyr er hjælpeløse, og vi føler os ansvarlig for dem. For mig at se, så er det mere beslægtet med at miste et barn, end at miste et voksent familiemedlem, fordi de er meget hjælpeløse, og vi føler os mere ansvarlige for dem, siger doktor Claire Sharp, der er assisterende professor på Tufts University Cummings School of Veterinary Medicine.Hun forklarer, at mange føler stor skyld over deres følelser, når de mister et kæledyr. Andre føler vrede og ensomhed, fordi dyret er en stor del af hverdagslivet.Har du svært ved at sige, hvad du vil have i sengen? Se tre ting, du kan gøre i stedet 


Der er rigtig mange mennesker, der simpelthen ikke forstår den store sorg, som ejeren går igennem, og det gør, at de kan være direkte uhøflige overfor den, der er i sorg. Men det er der virkelig ingen grund til. Prøv i stedet at støtte og undgå vendinger som disse: 

’Det var bare en hund’ – det er direkte ufølsomt.
 ’Hvorfor får du ikke en anden’ – det er måske venlig ment, men lige midt i sorgen, har folk ikke lyst til at skifte deres makker ud, de måske har levet med i 15 år.Andre finder måske på at spørge, hvorfor hunden skal begraves eller hvorfor sorgen er så stor, når nu man vidste det ville ske en dag. Og det er alt sammen dårlige ting at sige – trøst i stedet og acceptér, at der skal grædes og trøstes et stykke tid, også selvom du overhovedet ikke forstår, at der kan herske SÅ store følelser for et dyr.   

 

Dagens Gossip