Grækenland lover IMF at overholde betalingsfrist

Skrevet af admin

06/04/2015

Dagens topnyheder

Den græske finansminister, Yanis Varoufakis, har søndag lovet, at det kriseramte land "forsøger at leve op til alle sine forpligtelser over for sine kreditorer. Altid". Dermed betaler Grækenland en lånerate senere på ugen.

Det sker efter et møde med den øverste chef for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, der glæder sig over udmeldingen.

Varoufakis siger på et pressemøde i Washington, at den græske regering har planer om at lave "store reformer" i Grækenland og forsøger at forbedre forhandlingerne med sine långivere.

Grækenland skal torsdag tilbagebetale et lån på omkring 450 millioner euro, eller hvad der svarer til 3,36 milliarder kroner.

- Jeg bød det velkomment, at ministeren bekræftede, at betalingen til fonden vil blive foretaget 9. april, siger Christine Lagarde i en pressemeddelelse.

Både Varoufakis og Lagarde understreger ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, at det er i alle parters interesse at få skabt et effektivt samarbejde om det græske låneprogram.

Det græske finansministerium har gentagne gange understreget, at landet vil betale sin gæld tilbage som aftalt.

Grækenland er blevet stillet 7,2 milliarder euro i udsigt fra eurozonen og IMF, men lånet er betinget af, at den nye socialistiske regering indfører de reformer, som den tidligere regering havde aftalt med långiverne.

Den græske statskasse står til at løbe tør for penge, hvis ikke det nye lån udbetales.

Grækenland sendte onsdag en omfattende liste over planlagte tiltag, der skal reformere landets økonomi, til den såkaldte trojka, der består af EU, IMF og Den Europæiske Centralbank.

Listen ankom dog for sent til, at repræsentanter for eurozonens finansministre på en telekonference onsdag kunne diskutere dens indhold.

/ritzau/Reuters