Grækenlands Samaras vil fjerne upopulære skatter

Grækenlands premierminister, Antonis Samaras, siger lørdag, at der vil blive skåret ned i de upopulære skatter, der blev indført, da landets gældskrise var på sit højeste.

Det sker i et forsøg på at vise, at landet efter fire år med sparetider omsider nærmer sig en afslutning.

Den græske premierminister, hvis konservative parti i meningsmålingerne taber terræn til det radikale venstreorienterede parti Syriza, kom ind på det i sin årlige tale om landets økonomiske situation.

Han annoncerede, at skatten på forbrug af fyringsolie bliver reduceret med 30 procent, og at en såkaldt solidaritets-skat også vil blive beskåret.

- Dette er året, hvor Grækenland starter med at stå på egne ben. Det er stadig et ramt land, ja, men det står, siger Samaras.

- Det er stadig såret, ja. Men sårene er ved at hele, og landet ser mod dets fremtid, siger Samaras videre.

Samaras er opmuntret ved investorens tillid og tegn på økonomisk stabilisering, og han ønsker at kickstarte væksten og bevare den politiske stabilitet i landet, der er skrøbelig.

Græske embedsmænd bragte skattelettelserne på banen i Paris i denne uge under et møde med långiverne, men der har ikke været nogen bekræftelse af, om långiverne har accepteret pakken.

Samaras siger, at de sidste detaljer om skattelettelserne bliver præsenteret i finanslovsforslaget, der offentliggøres til oktober.

Han siger, at topskatten bliver skåret ned til 32 procent fra 42 procent, og at selskabsskatten bliver nedsat til 15 procent fra 26 procent.

En dybt upopulær ejendomsskat bliver også beskåret, siger han videre.

Regeringen bekræftede lørdag, at Grækenland viser vækst i det tredje kvartal, hvilket er første gang, siden starten på 2008, hvor en recession ramte landet hårdt.

Krisen i Grækenland har efterladt hver fjerde græker uden job.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip