Græsk pensionist: Grækenland bliver et stort sort marked

Mens den græske regering forsøger at redde landet fra økonomisk kollaps, er grækerne bekymrede for fremtiden. Foran en hæveautomat i byen Iraklio på ferieøen Kreta står folk i sommervarmen for at hæve de 60 euro, som de kan få ud i kontanter en gang dagligt.

Her står Panos, en 43-årig bankmand, der ikke vil oplyse sit efternavn, men gerne vil bebrejde regeringen, at den har bragt landet ud i en uoverskuelig situation.

- Regeringen har ikke gjort nok. Den har optrådt forkælet og skulle have været mere villig til at lave en plan, siger Panos til Ritzau.

Personligt kan han godt kan klare sig for 60 euro om dagen. Men det er ikke alle, der kan det, siger han og frygter, at Grækenland ender med at ryge ud af EU.

- Og så bliver alt kaos, siger han.

Fani Chatzidaki er en 29-årig civilingeniør. Hun håber også, at det fortsat vil være euro og ikke drakmer, hun kan hæve i banken. Men hun ser ikke lyst på morgendagen.

- Lige nu venter jeg til på søndag for at se, hvad de beslutter sig for i EU. Jeg tror, at det bliver svært for os. Men jeg synes, at vi skal blive i EU, for med drakmer tror jeg, at vi går en tragisk fremtid i møde.

På pladsen i Iraklio står også 70-årige Nasa Ecomou, som kalder landets situation for en katastrofe og bebrejder både regeringen og det flertal af vælgere, der i søndags stemte nej til til kreditorernes krav om flere nedskæringer og reformer.

- Vores regering skal træde tilbage, og så vil EU forhåbentlig give os en ny chance. Men jeg frygter, at vi får sparket af EU. Det vil være frygteligt, for så vil hele vores land ende som et stort, sort marked, siger Nasa Ecomou.

To unge studerende, 24-årige Maria Bafiti og Xrisa Klonarieu er helt uenige med pensionisten.

- EU gør ikke nok, vi skal ud af euroen og ingen skal bestemme over Grækenland, siger de.

/ritzau/

 

Dagens Gossip