Græske demonstranter og politi støder sammen i Athen

En demonstration med 450 deltagere endte torsdag aften med smadrede vinduer, benzinbomber og biler i brand, da omkring 50 demonstranter vendte sig mod politiet i den græske hovedstad, Athen.

De mange mennesker var på gaden for at vise deres modstand mod den nyvalgte premierminister Alexis Tsipras og hans regerings planer om økonomiske reformer, der skal sikre Grækenland en forlængelse af landets lån fra landene i eurozonen.

Demonstranterne i Athen tilhører den ydre venstrefløj i Grækenland og repræsenterer en del af Syriza-partiets utilfredse vælgere.

De kritiske røster, der også findes i premierministerens eget parti, mener, at Tsipras bryder nogle af regeringens valgløfter ved ikke at sætte en stopper for den økonomiske hjælpepakke fra den såkaldte trojka, men i stedet indgå en aftale om at forlænge den.

Sortklædte mennesker skabte for alvor uroligheder, da de stødte sammen med politiet, smed benzinbomber og sten efter betjente, satte ild til biler og smadrede butiksruder i Athens centrale Exarchia-distrikt, der er kendt for at huse venstreorienterede og være et boheme-kvarter.

Protesterne i Athen er de første siden Syrizas valgsejr for en måned siden.

Ifølge Reuters og BBC var aftenens uroligheder dog ikke omfangsrige.

Alexis Tsipras og Syriza kom til magten ved valget 25. januar med løfter om en for Grækenland bedre og mere lempelig aftale med EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank.

Demonstrationen fandt sted, dagen før Forbundsdagen i Tyskland fredag skal stemme om, hvorvidt man vil acceptere Athens ønske om at forlænge eksisterende kriselån med fire måneder - en ordning, der skal vinde tid før en ny låneordning.

Mange tyskere er dog skeptiske over fortsat at skulle holde det kriseplagede Grækenland oven vande.

Aftalen med EU skal også godkendes i flere af eurogruppens parlamenter fredag for at den græske ansøgning kan godkendes af eurogruppen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip