Gratis internet skal booste turismen i kommunerne

Turismen i Danmark har et stort uforløst digitalt potentiale, og derfor foreslår kommuneforeningen KL, at der skal skabes bedre adgang for, at turister kan gå på trådløst internet.

Det fremgår af KL's debatoplæg "Fælles svar på fælles udfordringer" forud for Kommunalpolitisk Topmøde, der finder sted torsdag og fredag i Aalborg.

I flere andre lande bliver der tilbudt gratis trådløst internet til turisterne, og den konkurrence er svær at hamle op med, lyder fra kommunerne.

- Vores udenlandske konkurrenter tilbyder i stigende grad gratis Wi-Fi til turisterne, mens adgangen i Danmark er meget restriktiv til trods for, at turisterne længe har været digitale, hedder det i oplægget.

Debatten om gratis internet for turister har tidligere ført til kritik fra teleindustrien, der frygter, at offentligt betalt internet vil skade konkurrencen på markedet.

I dag tilbyder mange kommuner trådløst internet på gågader, biblioteker, skoler og kontorer.

Det sker efter, at regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og De Konservative i sommer blev enige om at ændre i teleloven for at kunne tilbyde gratis trådløse forbindelser til udenlandske turister.

Regeringen har ifølge KL lagt op til, at turister kun skal have adgang til gratis internet en time i døgnet, men det er ikke hensigtsmæssigt, lyder det fra kommunerne:

- Der bør være mulighed for, at regeringens forslag til én time per døgn kan justeres op, hvis der viser sig behov herfor, og at kommunerne selv kan vælge, hvilken netadgang der er økonomisk hensigtsmæssig.

- KL foreslår derfor, at rammerne for at etablere gratis netadgang til turister i kommunerne lempes, og at kommunerne selv vurderer, hvilken netadgang der er økonomisk mest hensigtsmæssig.

KL's ambition er, at alle kommuner skal kunne tilbyde gratis Wi-Fi til turisterne.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip