Gravide på slankekur får fede børn

Kvinder, der ikke tager nok kilo på under deres graviditet, vil have øget risiko for at føde et barn, der senere kommer til at slås med overvægt, skriver The Telegraph.


Gravid? Følg lægens kostråd på udeoghjemme.dk og få en sund graviditet

Studier bragt i The American Journal of Obstetrics and Gynecology peger på, at gravide kvinder, hvis vægt er lavere end hvad godt er, har risiko for at føde børn, der senere i livet kommer til at slås med overvægt. En læge vil kunne fortælle mere præcist, hvad du skal tage på under din graviditet, men det vigtigste er frem for alt ikke at være på kur eller undlade at spise ting, som kan føre til mangler hos barnet. 

Tror du det er sundt? Læs om den gravide kvinde på udeoghjemme.dk, der spiser tyve bananer om dagen

Studiet har kigget nærmere på gravide kvinder, der tog for lidt på under graviditeten, og her pegede resultaterne på, at der er stor risiko for at barnet senere i livet vil lide af overvægt. Det samme var det med kvinder, der tog alt for meget på. 

Hverken for lidt eller for meget


Modsat skal du nemlig heller ikke spise løs af alt, du lyster – det er vigtigt at spise afbalanceret, for bliver du grusomt stor under graviditeten, vil dit barn også lide under det, forklarer ledende forsker Sneha Sridhar:-Tager man enten for lidt eller for meget på i vægt under graviditeten, så kan det give permanente påvirker på mekanismer, som forvalter energibalance og metabolisme. Det kan have langsigtede virkninger på barnets vækst og vægt, siger hun.

 

Dagens Gossip