Greenpeace: Indiens regering vil lukke os

Skrevet af admin

14/04/2015

Mest læste i dag

Miljøorganisationen Greenpeace og den indiske regering er raget uklar med hinanden.

I hvert fald beskylder Greenpeace regeringen i New Delhi for at forsøge at lukke organisationen via forskellige bureaukratiske kneb som for eksempel at inddrage den licens, som Greenpeace skal bruge for lovligt at modtage udenlandske bidrag.

Meddelelsen om, at licensen suspenderes, kom i sidste uge. Regeringen sagde, at regler for internationale økonomiske transaktioner var blevet brudt, og samtidig blokerede regeringen for en række af organisationens bankkonti.

Nu siger Greenpeace, at også mange lokale donorer i Indien har besvær med at sætte penge ind på Greenpeace-konti.

- Regeringen har også lukket vore lokale konti og forhindrer nu almindelige indere i at støtte vort arbejde for ren luft, sunde skove, fødevarer fri for pesticider og et levedygtigt miljø, siger Samit Aich, der er leder af Greenpeace India, i en erklæring.

- Det viser klart, at det virkelige mål ikke er at lægge restriktioner på adgang til udenlandske midler, men at lukke os helt ned, tilføjer han.

Ifølge organisationen modtager den omkring 70 procent af sine midler fra lokale indbyggere i Indien.

Regeringen i Indien har beskyldt Greenpeace for at skade landets økonomiske interesser via kampagner mod minedrift og atomprojekter.

Siden premierminister Narendra Modi og hans regering fik magten i maj i fjor, har den slået ned på en stribe aktivistgrupper, som beskyldes for at forsinke store industriprojekter med deres kampagner.

/ritzau/AFP