Greipel er gal på Chavanel: Spolerede chance for sejr

Lotto-Belisol var godt på vej mod endnu et topresultat i Tour de France, da holdets sprinter André Greipel styrtede få kilometer fra mål og efterlod det belgiske hold tomhændet.

Styrtet udløste et skænderi i feltet, da tyskeren måtte i asfalten på grund af en tilsyneladende tåbelig handling fra franskmanden Sylvain Chavanel fra IAM.

- Sylvain Chavanel skubbede en rytter fra Cannondale, eller rettere: Han forsøgte at skubbe ham, og så styrtede han lige foran Greipel. Jeg var bare heldig at undgå at ryge med i faldet, siger Greipels holdkammerat Marcel Sieberg.

Der er ifølge Lotto-rytteren ingen tvivl om, hvem der bar skylden for, at den tyske sprinter missede chancen for sin anden etapesejr i løbet.

- Det var Chavanels fejl. Han løftede hånden fra styret for at skubbe ham. Måske havde Cannondale-rytteren skubbet først. Det aner jeg ikke.

Lotto-rytterne føler, at Greipels chance var særligt stor, da den tredobbelte etapevinder Marcel Kittel var sat af inden finalen.

- Vi havde kæmpet i 190 kilometer og så sker dette. Det er virkelig surt, siger Sieberg.

Den franske rytter er imidlertid ikke enig i de to tyskeres udlægning af sagen.

- Ja, vi havde en disput efterfølgende. Han var ikke tilfreds. Men jeg har også en sprinter, jeg skal køre frem. Han ville køre sin chance, men det lykkedes så ikke i dag.

- Det var ikke min fejl, siger Chavanel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip