Grillspyd med svinemørbrad og frisk rødkålssalat

Svinemørbrad er altid lækkert. Her kommer det i en grilludgave.

Jeg har dog snydt lidt, fordi det ikke helt var grillvejr den dag, jeg lavede det. Derfor røg det på panden og i ovnen. Bær over med snyderiet.

Opskriften er til fire-fem personer, hvis der også bliver grillet andet. Ellers kan det række til to-tre personer, hvis det er hovedmåltidet.

Du skal bruge:

En svinemørbrad
To rødløg
To tomater
200 gram rødkål
To-tre gulerødder
En spiseskefuld eddike
To spiseskefulde olivenolie
En halv teske dijonsennep
En halv spiseskefuld enebær
En spiseskefuld salvie
Salt og peber

Skær rødløg og tomater i både.

Puds mørbraden og skær den ud i relativt tynde skiver på cirka en centimeter. Bank dem ud med en kødhammer - eller en anden tung genstand, hvis du ikke ejer sådan én.

Hak enebær, salvie og cirka en halv teskefuld salt og peber med en kniv eller mas krydderierne i en morter. Dyp den ene side af mørbradstykkerne i krydderierne, så cirka halvdelen af den bliver dækket. Den del, der har krydderier på, skal vende nedad mod panden eller grillen, når spyddene steges senere.

Rul mørbradstykkerne, så krydderierne vender ud af. Træk mørbradrullerne på et grillspyd sammen med skiftevis løg og tomat.

Steg spyddene på en grillpande til de har fået en stegeskorpe og steg dem færdige i ovnen ved 170 grader i cirka ti minutter. Laver du spyddene på grill, kan det være en god idé at stege dem i en foliebakke, så de ikke sidder fast, men det er smag og behag.

Snit rødkålen fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Bland dressingen af eddike, dijonsennep, olivenolie, salt og peber og hæld det over rødkål og gulerødder.

God appetit.

Se flere billeder nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip