Grønland: Kim Kielsen vil også være ny Siumut-formand

Kim Kielsen, der i øjeblikket er fungerende regeringschef på Grønland, melder sig nu ikke overraskende på banen som formandskandidat for Siumut-partiet, efter at Aleqa Hammond onsdag trak sig som følge af en bilagssag.

Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Tidligere torsdag meldte partifællen Doris Jakobsen, der også sidder i Folketinget i Danmark, sig også som kandidat, og dermed er der i øjeblikket to i spil som ny formand for det nuværende regeringsparti.

- Der er brug for klare mål om, hvad Siumut vil med det grønlandske folk og samfund, og om landet skal udvikles som helhed efter en solidarisk tankegang, hvor alle mennesker bliver inddraget i beslutninger, uanset hvor i Grønland de bor, meddeler Kim Kielsen i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at han er blevet opfordret til at stille op af flere af partiets lokalafdelinger og tillidsrepræsentanter.

Grønlænderne skal til valg den 28. november, og inden da skal Siumut afholde en ekstraordinær generalforsamling for at finde en ny formand, men der er endnu ikke fastlagt en dato.

Den hidtidige Simut-formand, Aleqa Hammond, trak sig onsdag oven på flere dages stærkt pres fra flere sider, efter at det i sidste uge kom frem, at hun havde brugt mere end 100.000 kroner af det grønlandske selvstyres kasse til private formål.

Pengene er blandt andet gået til private flybilletter og hotelophold til hendes familie.

Kim Kielsen har tidligere været medlem af Grønlands Landsting, Inatsisartut, men har siden november sidste år været minister for miljø og natur.

/ritzau/

 

Dagens Gossip