Gruppevoldtægt af dansker: Politi starter menneskejagt

Indisk politi har sat gang i en menneskejagt for at finde alle skyldige bag den voldsomme seksualforbrydelse mod en dansk turist, som tirsdag blev udsat for et formodet gruppevoldtægt i hovedstaden New Delhi.

Det rapporterer avisen Times of India.

Politiet beskriver gerningsmændene som vagabonder og stofmisbrugere, der begår småkriminalitet og hænger ud ved banegården New Delhi Railway Station.

Vicepolitichefen i New Delhi oplyser til Ritzau, at man mener, at der var i alt otte mænd med i gruppevoldtægten.

To af mændene, der menes at have været med til at begå sexoverfaldet, er anholdt i sagen, og politiet har identificeret de seks øvrige mistænkte, lyder det.

De er stadig er på fri fod.

Lederen af den formodede voldtægts-gruppe, en 25-årig mand, er involveret i to forskellige drabssager, fortæller indisk politi til Ritzau.

Times of India skriver, at gruppevoldtægten fandt sted i en lille have, der er omkranset af træer. Ifølge kvinden varede forbrydelsen ved i cirka tre timer, skriver avisen.

Haven ligger centralt i den indiske hovedstad, og kvinden blev skubbet herind tirsdag eftermiddag ved 16-tiden, efter at hun havde henvendt sig til den 25-årige for at spørge om vej i nærheden af New Delhi Railway Station.

I haven sad der flere mænd og drak alkohol, har den danske kvinde angiveligt fortalt politiet. Derefter blev hun berøvet sine ejendele.

- De holdt min hånd og sagde, at jeg ikke skulle slå alarm. De viste mig en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine ejendele. De tog omkring 700 euro, indisk valuta, en iPod, en mobiltelefon, briller og en bog.

- Efter det begyndte en af mændene af beføle mig og startede at tage mit tøj af. Da jeg modsatte mig det, truede de med at stikke mig. Jeg tryglede om, at de ikke skulle gøre mig fortræd, har kvinden fortalt til politiet ifølge Times of India.

Avisen skriver, at den danske kvinde insisterede på at komme med sin planlagte flyafgang mod København klokken 10.45 onsdag formiddag, og hun blev eskorteret af betjente til lufthavnen.

Den 51-årige kvinde beskrives som "traumatiseret", og hun kollapsede angiveligt i lufthavnen før afrejsen mod Danmark.

Danskeren har ifølge Times of India fortalt, at hun er indstillet på at hjælpe politiets efterforskere og i en retssag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip