Guardiola kræver fuld loyalitet fra Bayern-spillere

Skal der lægges en taktik hos spillerne i den tyske storklub Bayern München, er det formentlig at holde sig gode venner med deres nye træner, Josep Guardiola.

Den tyske klub hentede trænerprofilen til klubben før denne sæson, og indtil videre er den spanske træner imponeret over sit mandskab. Han lægger dog ikke skjul på, at kravet fra hans side er fuldstændig loyalitet fra spillerne.

- Vi kommer kun til at spille om titler i slutningen af sæsonen, hvis hver enkelt spiller i denne fremragende trup accepterer mine valg. Hvis ikke, får vi problemer.

- Jeg gentager: Vi har brug for alle spillere, siger Guardiola ifølge nyhedsbureauet dpa til Bayern Münchens klubblad.

Han understreger samtidig, at spillerne må respektere hans beslutninger, hvis de vil sikre sig en plads på banen frem for på tilskuerrækkerne.

- Jeg er en fantastisk ven for mine spillere, når de accepterer, hvad jeg siger. Jeg støtter dem, som er med på mine beslutninger, men de, der ikke vil forstå det, vil ofte finde sig selv på tribunerne.

- Set over hele sæsonen, er det ikke godt, hvis Franck Ribery eller Philipp Lahm spiller 90 minutter hver tredje dag. Jo flere spillere jeg har, jo flere muligheder har jeg for at rotere, lyder det fra den tidligere succestræner i FC Barcelona.

Spillerne på Bayern München-holdet har dog allerede imponeret Guardiola, der kom til Tyskland efter et års selvsagt sabbat.

- For at være ærlig har det overrasket mig lidt, hvor hurtigt spillerne har taget mine idéer til sig. Jeg var overbevist om, at vi havde brug for meget mere tid, siger han.

Samtidig mener den 42-årige træner, at holdet har nået et "meget, meget højt niveau" og kun vil blive stærkere, når alle spillere er kommet tilbage fra kortere eller længere skadesperioder.

Lørdag spiller Bayern München den første kamp efter landsholdskampen, når holdet tørner ud hjemme mod Mainz 05.

/ritzau/

 

Dagens Gossip