Guardiola skal til Camp Nou: Jeg er meget tilfreds

Bayern München-træner Josep Guardiola har det særdeles godt med, at han står over for sin tidligere klub FC Barcelona i semifinalerne i Champions League.

Den 44-årige spanier var fra 2008 til 2012 træner i den spanske storklub, som han førte til to triumfer i Europas største klubturnering.

- Naturligvis er det specielt. Andet kan man ikke sige, lyder det fra Guardiola, der også spillede i Barcelona som aktiv.

- Barcelona er de bedste. Jeg er meget tilfreds med, at vi får denne her erfaring, siger Bayern-træneren ifølge dpa i sin første umiddelbare reaktion på lodtrækningen.

Lidt senere på fredagen uddyber Guardiola sine tanker om de kommende to semifinaler på Uefas hjemmeside.

- Vi vil forsøge at slå Barcelona, men det er et kvalitetshold. Det er første gang, at jeg skal tilbage, så det bliver specielt og følelsesladet for mig.

For et år siden blev tyskerne på samme stadie af turneringen slået med samlet 5-0 af Real Madrid.

- Man møder altid store hold i semifinalerne. Sidste år var det Real. Nu er det Barcelona. Jeg har stor respekt for det hold.

- Jeg er glad for, at jeg får en chance for at møde dem i løbet af min karriere, men når alt kommer til alt, så er det bare to fodboldkampe, siger han.

Bayern München var i kvartfinalen hårdt presset af FC Porto, da portugiserne vandt det første opgør med 3-1. Bayern avancerede alligevel sikkert til semifinalen efter en sejr på 6-1 hjemme i München.

De kommende modstandere fra Barcelona gjorde det forholdsvis nemt af med Paris Saint-Germain, der blev slået i begge kvartfinaler.

Barcelona har fordel af hjemmebane den 6. maj, inden de to hold mødes i Tyskland seks dage senere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip