Gudmundsson: Måske den sværeste VM-gruppe nogensinde

Polen, Rusland, Argentina, Bahrain og Tyskland. Det er modstanderne i gruppe D, når det mandlige danske håndboldlandshold i januar næste år indleder VM i Qatar.

Fire hold går videre til 1/8-finalerne, men selve gruppen er i sig selv meget hård, vurderer Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson.

- Jeg tror aldrig, jeg har set en VM-gruppe, der har set sværere ud end denne her. Men sådan blev det så - og det kan vi jo ikke ændre på, siger islændingen i en pressemeddelelse.

Danmark var ikke mindst uheldig ved at trække Tyskland fra sjette seedningslag.

Den store håndboldnation er under kontroversielle omstændigheder blevet tildelt et wildcard af det internationale håndboldforbund (IHF).

Det skete på bekostning af Australien, fordi Oceanien i øjeblikket ikke har et anerkendt kontinentalforbund.

Både Australien og Island har protesteret over afgørelsen, der ses som en decideret kommerciel beslutning fra IHF's side, blandt andet fordi tyskerne forventes at trække mange tilskuere med til Qatar.

Island mener, at landet stod foran Tyskland i køen til at få et VM-wildcard.

De andre hold i sjette seedningslag var Chile, Iran og De Forenede Arabiske Emirater.

- Det er klart, at det havde set noget anderledes ud, hvis Tyskland ikke havde fået foræret Australiens plads – så havde de fire hold, der går videre fra gruppen lidt givet sig selv.

- Men som det er nu, må mindst et rigtigt godt hold ud og spille om President’s Cup, siger Gudmundur Gudmundsson.

Han mener, at Danmark var ramt af decideret lodtrækningsuheld i forhold til, hvilke lande man ellers kunne have trukket fra de enkelte seedningslag.

- Tyskland fra sjette lag giver lidt sig selv som den sværeste, men det er Polen også i andet lag, Rusland i tredje og ikke mindst Argentina i fjerde. Det er altså et rigtigt, rigtigt godt hold, siger landstræneren.

VM i Qatar bliver spillet fra den 15. januar til den 1. februar. Alle kampe bliver spillet i hovedstaden, Doha.

/ritzau/

 

Dagens Gossip