Guide: Sådan laver du de lækreste nytårscocktails

Mangler du inspiration til hvad du og dine gæster skal nyde, når I skåler det nye år ind?
Og er det tid til at finde på alternativer til asti og cava? Så har Hardeep Rehal, barchef på den populære cocktailbar 1105, her opskrifterne på tre lækre cocktails.

Hardeep Rehal er den bedst placerede dansker nogensinde ved Diageo World Class, der er verdens største bartenderkonkurrence. Tidligere på året sluttede han på 10. pladsen ved den globale finale og blev samtidig kåret som verdensmester i martini-konkurrencen.

Han har sammensat tre cocktails, som tager udgangspunkt i Tanqueray Ten-gin, Ron Zacapa 23-rom samt whiskyen Johnnie Walker Gold. Og han blander dem med ingredienser, som du sikkert har tilovers fra julemaden.

Bubbly Cherry

Nytår og champagne går hånd i hånd. Så hvorfor ikke byde dine gæster velkommen til en smuk og frisk champagnecocktail? Syren fremmer sulten, og man bliver generelt bare glad af champagne. Genbrug kirsebærsovsen, som var tilovers fra risalamanden.

3 cl Tanqueray Ten
2 cl friskpresset citronsaft
1 cl lage eller sirup fra kirsebærsovs
10 cl champagne

Gin, citronsaft og kirsebærsovs kommes i en shaker. Ryst grundigt i 15-20 sekunder. Hæld indholdet gennem en si i et champagneglas, som toppes med champagne. Garner med syltede kirsebær fra kirsebærsovsen og skallen fra den pressede citron.

Amaretto 23

Passer champagne egentlig til kransekage? Spørger du en kok, tjener eller en vinmand, vil ingen af dem anbefale at drikke champagne til kransekage. Prøv i stedet en cocktail, som man kan skræddersy, så den matcher sødmen i kagen. Så kan du gemme den gode champagne til middagen eller efter nytårsbraget.

3 cl Ron Zacapa 23
2 cl Amaretto
3 cl friskpresset citronsaft
2 cl sukkerlage
2 cl æggehvider (pasteuriserede æggehvider kan også bruges)

Alle ingredienser shakes sammen godt og længe, indtil man skaber en god skummet drink. Si over i et oldfashioned glas (lowball) med isterninger. Garner med en skive citron, og evt. lidt revet chokolade.

Hot Buttered Scotch

Når du har stået og frosset i kulden og set på nytårsfyrværkeriet, er det tid til at få varmen igen. Den nemmeste måde er med god alkohol. Her et twist på en varm cocktail, der har givet varmen til mennesket i næsten 100 år. Med denne cocktail kan du erstatte din Irish Coffee med ynde, stil og velsmag.

5 cl Johnnie Walker Gold
2-3 tsk. rørsukker eller brun farin
Stødte julekrydderier (allehånde, kanel, nelliker, kardemomme, stjerne anis)
8-10 cl kogende vand
1 tsk. smør
Muskatnød

Kom lidt af det varme vand i bunden af et vinglas, opløs sukkeret i vandet. Kom herefter krydderier og whisky i og rør godt rundt. Hæld resten af det varme vand og smørret i, rør en smule rundt og slut af med revet muskatnød på toppen. Garner med et par hele stykker af de krydderier, der er i drinken. F.eks. en kanelstang, stjerne anis eller hvad du har tilbage fra glöggen eller julesmåkagerne.

5 gode råd fra Hardeep Rehal

1) Hav altid gode og friske råvarer. Sørg for at have god spiritus som base, friske frugter og bær samt friskpressede juicer.

2) Kog en sukkerlage af 40 % vand og 60 % sukker. Hæld den på flaske og læg den på køl. Den kan bruges til at balancere alle dine cocktails. Du kan evt. også eksperimentere med at komme krydderier, urter og bær i din sukkerlage for at gøre den mere interessant.

3) Start simpelt med at finde en balance mellem det sure og det søde. F.eks. én type spiritus, din friskpressede citrusjuice og din hjemmelavede lage. Er balancen korrekt, kan den mest simple opskrift smage bedre end noget andet.

4) Start med at lave twists på allerede kendte cocktails, før du opfinder den nyeste trendy cocktail. F.eks. en Tom Collins eller Margarita med din favoritfrugt og krydderurt i. Når du har lavet tilpas mange twist, lærer du at forstå, hvordan en cocktail og smag er opbygget. Derfra kan du avancere til meget eksperimenterende cocktails.

5)  Brug dit køkken. I stedet for at købe færdiglavede produkter så tænk kreativt med, hvad du allerede har: Krydderihylden (kardemomme, vanilje, kanel, ingefær, chili, lakridsrod, mynte, basilikum osv.), frugtbowlen (citrus, banan, æble osv.), køleskabet (æg, mælk, fløde, grøntsager osv.) tørhylden (kaffe, te, sukker, brun farin, honning osv.). ​

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip