Guinea lukker sine grænser for at stoppe ebola

Den vestafrikanske stat Guinea meddeler, at den har lukket sine grænser til Sierra Leone og Liberia i et forsøg på at stoppe spredningen af den dødelige sygdom ebola.

Virussen har i år kostet op mod 1000 mennesker livet i de tre lande.

Mindst 367 mennesker er døde af ebola i Guinea siden marts, og 18 er under behandling i isolation rundt om i landet.

Myndighederne siger, at beslutningen om at lukke grænserne først og fremmest skal forhindre smittede i at krydse grænsen til Guinea.

- Vi har midlertidigt lukket grænsen mellem Guinea og Sierra Leone på grund af de nyheder, vi for nylig har modtager derfra, siger sundhedsminister Remy Lamah.

Han tilføjer, at grænsen til Liberia også er blevet lukket.

Guineas regering siger, at lukningen er taget efter rådslagning med de to nabolande.

FN's verdenssundhedsorganisation WHO meddelte lørdag, at ebola-epidemien er en global sundhedskrise, og at sygdommen kan være på spil i månedsvis. Alle lande skal derfor være på vagt over for spredning.

Sygdommen har været kendt siden 1976, og der har været tidligere udbrud i det centrale Afrika. Men det seneste udbrud i Vestafrika er det hidtil mest alvorlige, erklærer WHO.

Nigeria blev fredag det tredje land efter Sierra Leone og Liberia som erklærede landet i nødretstilstand på grund sygdommen, der smitter gennem kropsvæsker. De, der rammes af ebola, har en stor risiko for at dø.

To amerikanske sundhedsmedarbejdere og en spansk præst og nonne, der har arbejdet i Vestafrika, er bragt til deres hjemlande for enten at blive behandlet for sygdommen eller for at blive holdt under observation for et eventuelt sygdomsudbrud.

En congolesisk nonne, der arbejdede sammen med den 75-årige sygdomsramte spanske præst, Miguel Parajes, er død af sygdommen, oplyser det katolske hospital i Liberias hovedstad, Monrovia, hvor hun arbejdede. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip