Guldfireren booker sikkert OL-semifinaleplads

Skrevet af admin

06/08/2016

Mest læste i dag

Den danske letvægtsfirer i roning viste overskud og sikrede en sikker semifinaleplads ved OL i Rio, da der lørdag blev roet indledende heat.

I den danske båd sad Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen, og danskerne sluttede på førstepladsen foran Storbritannien og Grækenland, mens den tyske båd halsede efter.

De tre bedste både sikrede en semifinaleplads, mens tyskerne skal i opsamlingsheat.

- Det var godt nok noget svært vand, men det er det heldigvis for alle. Banen er helt åben, så det er lige svært for alle.

- Forholdene er ikke rigtigt noget, vi kan gøre noget ved. Vi fokuserer på det, vi kan gøre noget ved, og det er roningen.

- Vi kan godt gøre det en lille smule bedre, så der er lidt at arbejde med, siger Jacob Søgaard.

Letvægtsfireren er også kendt som Guldfireren, og båden vurderes af roernes sportschef, Lars Christensen, til at være det bedste danske bud på en medalje i roning.

Danskerne tog da også føringen fra start og virkede i balance i front efter de første 500 meter.

Situationen var den samme efter 1000 meter, og danskerne vandt med tre sekunder ned til Storbritannien, som var meget tæt på hele vejen.

Det lagde Jacob Søgaard og de øvrige i båden overhovedet ikke mærke til. De gled i mål i deres eget flotte tempo.

- Jeg sad bare og kiggede på Kasper, og jeg vidste ikke, hvor de lå. Hver gang du kigger, så får man et dårligt tag.

- Og du kan alligevel ikke gøre noget ved dem. Vi ved bare, at hvis vi roer stærkt, så er det hårdt for de andre, siger Jacob Søgaard.

Letvægtsfireren tog bronzemedaljer i 2012 i London efter Storbritanniens båd, som dog siden har skiftet ud på to pladser, og som den danske båd ikke har tabt til siden.

Danskerne skal i vandet igen tirsdag, hvor der roes semifinale.

/ritzau/