Guldfireren brager i VM-semifinalen i hurtigste tid

Den danske letvægtsfirer, bedre kendt som Guldfireren, forsøger i denne uge i Amsterdam at forsvare sidste års VM-guld.

Kvartetten, som består af Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Kasper Winther Jørgensen og Jacob Søgaard Larsen, fik mandag en fin start med en sejr i indledende heat. Danskerne gik videre til semifinalen i hurtigste tid på de 2000 meter.

De fire roere var oppe mod Kina, Chile, Canada, Tyskland og Frankrig i indledende heat, og det var franskmændene, der fik den bedste start.

Den danske kvartet begyndte langsomt at hale ind, og da bådene nåede 1000 meter-mærket, var Guldfireren gået forbi.

- Det var en rigtig fornuftig start på VM. Vi vidste på forhånd, at franskmændene ville gå hårdt ud, så det var blot et spørgsmål om at holde hovedet koldt, siger Kasper Winther Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Vi har stadig nogle ting at arbejde med på de første 1000 meter, men på de sidste 1000 meter gik det rigtig fint, og det var også der, at vi trak fra. Men overordnet var det en rigtig god start, siger han.

Danskernes tid på seks minutter og 8,26 sekunder var mandagens klart hurtigste tid på tværs af alle indledende heat. New Zealand, der regnes for en af Guldfirerens værste rivaler, var mere end ni sekunder langsommere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip